Wednesday, June 09, 2010

Bataattipiirakka

Tämä pikainen piirakka valmistui neidin 4-vuotissynttäreille minun ja äitini yhteistyönä. Minä sanelin pääosin sisällön ja äitini sovelsi sitten toteutuksen. Hyvää oli ja ohjetta kyseltiin, vielä jälkeenpäinkin. Juhlissa tästä oli kasvisversio, myöhemmin kanajauhellihainen. Noissa piirakkataikinalevyissä ei mainita, että olisivat kananmunattomia, mutta eivät ainakaan meillä ole menoa haitanneet.

Bataattipiirakka ***** (kananmunaton)

½ iso bataatti raastettuna
pätkä purjoa silputtuna
(250g kanajauhelihaa)
n. 1rkl margariinia (tummansininen keiju)
Pirkka pakaste piirakkataikina levypkt
kirsikkatomaatteja
n. 2dl laktoositonta ruokakermaa (tai maidottomaan versioon Ruokaan-kaurakermaa)
mustapippuria
provencale-mausteseosta
1rkl perunajauhoa
juustoraastetta

(Paista kanajauheliha ja levitä pohjalle) Bataattiraaste ja purjosilppu freesataan (paistetaan vähän pikaisesti) margariinissa ja levitetään piirakkapohjan päälle. Kermaan sekoitetaan mausteet ja perunajauho (saa lisätä suolaa jos tahtoo, mutta pohjassa on jo). Neste piirakan päälle. Pilko kirsikkatomskut puoliksi ja levitä ehjä puoli ylöspäin piirakalle. Juustoraastetta päälle ja uuniin pakkauksen ohjeen mukaan.

Herkkua on :)

1 comment:

Stiina Aho said...

Kiitos tästä! Hyvää oli vieläkin, vaikka modifioin ohjetta käyttämällä pussinlopun kinkkusuikaleita eikä Provencale-maustettakaan ollut :)